direktan online booking
turistsoft.hotel.online pruža mogućnost direktnog prihvata rezervacija s vaše web stranice u rezervacijski sustav. Uvjerite se u to sami u demo okruženju u sljedećih pet koraka:
U prvom koraku logirajte se s početne stranice (www.turistsoft.com)  sljedećim pristupnim podacima (slika dolje): Oznaka objekta: hoteltest
Korisničko ime: test
Lozinka: test
U drugom korak otvorite izbornik Kalendar i provjerite stanje postojećih rezervacija (slika desno).
U trećem koraku otvorite web stranicu našeg virtualnog  Hotela TEST .

Moguće da će kod otvaranja web stranice virtualnog hotela Vaš preglednik blokirati skočni prozor. U tom slučaju dozvolite korištenje skočnog prozora ili otvorite web stranicu ručnim upisivanjem adrese http://hotel.turistsoft.com
VAŽNO: Web stranicu virtualnog Hotela TEST napravili smo isključivo u svrhu demonstriranja prednosti direktnog online bookinga. Sve podatke koje unesete u web stranicu Hotela TEST vidjet će i svi drugi korisnici koji pokrenu ovu aplikaciju.
Stoga je naša stroga preporuka - ne koristite stvarne podatke, posebno ne brojeve kreditnih kartica (u pomoćnim oblačićima naći ćete testne brojeve koje preporučuju kartične kuće i koji prolaze validaciju krednitnih karrtica).
U četvrtom koraku napravite rezervaciju preko naslovne stranice  virtualnog  hotela (slika desno - kliknite na nju za povećanje).
Izaberite tip smještaja, datume dolaska i odlaska te broj odraslih osoba. Broj osoba ograničen je kapacitetom ležajeva izabranog tipa smještaja, što regulirate preko recepcijske aplikacije.
S obzirom da se radi o demo okruženju nismo išli u detalje tipa broja djece te njihove podjele na mlađe od 12 odnosno starije od 12 i mlađe od 18 godina, razne dodatne usluge poput transfera iz zračne luke, smještaj kućnih ljubimaca i slično. Sve takve kombinacije spremni smo izraditi prema Vašim potrebama i u skladu s propisima.
Upišite izmišljene osobne podatke (ime, prezime, telefon) te svoju pravu e-mail adresu kako bi dobili potvrdu rezervacije elektronskom poštom.
Ako sustav nema raspoloživih kapaciteta javit će Vam odgovarajuću poruku u smislu odbijanja rezervacije. Ukoliko je rezervacija prihvaćena na ekranu ćete vidjeti poruku prihvata, a potvrda rezervacije bit će Vam dostavljena elektornskom poštom. 
I konačno u zadnjem, petom koraku, ponovno otvorite  izbornik Kalendar u recepcijskoj aplikaciji (ili ga samo osvježite klikom na ikonu povećala). Rezervacija napravljena preko web aplikacije virtualnog hotela trebala bi biti vidljiva, a u ulaznom pretincu Vaše elektronske pošte potvrda rezervacije.